BørneIntra v2.13

Seneste nyhed...

Skolehuset Tur til Den kongelige livgarde

Dronningens Soldater.

  Billede

Inden afgang til København holdt vi lige morgensamling hvor vi talte om dagens indhold og regler og rammer for turen.Derefter gik vi til bussen som kørte os til Helsinge station hvor vi skulle videre med toget til Hillerød. Fra hillerød tog vi S toget videre mod København ,hvor vi så skulle af på Nørreport station. Der var kun få min. gang over til Gothersgade hvor vi skulle melde os hos vagten og så kom Storm og hans mor Linda og hentede os. Linda ringede til Søren som var Major og som bestemte over alle soldaterne. (og os...;-))

Først Fortalte Søren os om dagens program. Vi skulle først lære at gå, stå og adlyde ordre som soldater. "giv agt","rør","stå ret","march".... . Jeres børn kan vise jer hvordan det skal gøres ..;-) De voksne blev bedt om at træde tilbage og så skulle Søren nok styre slagets gang. Børnene var rigtig gode til at adlyde ordre, det var værre med de voksne..;-).

Hele tiden var der soldater der gik forbi og øvede sig på at gå i takt .det var lidt sejt .

Efter vi havde lært at stå og gå som soldater gik vi over og blev vist en mandskabsvogn der stod  udenfor. Den kunne køre i vand fortalte Søren.Bagefter gik vi over og så på de fine gardere (altså dem med bjørneskindshuer på). Søren fortalte om de flotte uniformer og at huerne var lavet af ægte bjørne fra Canada. Der går en Hel bjørn til en hue.

Bagefter skulle vi indenfor og blive vist rundt i museet hvor vi så mange gamle soldater uniformer og ting tilbage fra krige i gamle dage. Vi så også det soldatertøj som soldater har på idag når de skal i krig.(der måtte vi ikke fotografere og tage billeder).Vi blev vist op i en fin officersmesse ( der hvor obersten har spisestue og der hang alle Sørens uniformer og huer som han skal bruge når han skal passe på vores dronning og kongehuset.

Tilsidst fik lov til at prøve bjørneskindshuen og de andre huer og nogle børn syntes at den bjørneskindshue var meget tung...;-) Vi fik videre den flotteste Sol(pin) til at sætte på tøjet og en fin bog om den kongelige livgardes historie op gennem tiden. Alle bøger er delt ud ligger på jeres barns plads i Brumbassen. Vi har skrevet navn i .

Så blev det frokosttid og vi blev vist over i en fin kantine hvor soldaterne også spiser. Storm og hans mor havde bagt dejlig chokoladekage og sørget for saftevand til frokosten og  kage til dessert.

Så blev det tid til at gå tilbage og få overtøj på og blive fulgt til udgangen hvor vi pænt sagde farvel og takkede for en fantastisk oplevelse hos den kongelige livgarde til både Søren ,Storm og hans mor.:-)

Så gik vi retur til Nørreport og tog så turen retur med tog og bus til børnehaven.

En fantastisk tur for både børn og voksne.

En stor tak endnu engang til Storm og Hans Mor for at få denne fantastiske oplevelse...:-)

Tak for idag.

Pia M, Charlotte,kirsten,Janne og Pia P

 

Se fantasiske billeder i fotoalbum..<3

Opslagstavle...

I øjeblikket ingen opslag