BørneIntra v2.14

Seneste nyhed...

OL - Vuggestuen

  Billede

Efter en dejlig ferietid, begynder vi med vores mini OL (GUF- Glæde, udfordring og fællesskab).

Vi har delt børnene op i alder, vores 6 mindste bliver i huset og har deres eget OL forløb med rulle, trille og gynge øvelser.

Resten går på boldbanen og øver forskellige øvelser fra gang til gang (se opslag på dagen).

Det hele foregår om onsdagen, hvor vi går fra vuggestuen kl. 10.

Den 7/9 vil det være den store "OL-dag" hvor børnene får medaljer og fejre afslutningen.

De pædagogiske overvejelser:

Vi arbejder for tiden med læreplans temaet krop og bevægelse. Vi har valgt dette forløb for at have fokus på de forskellige sanser og stimulere dem.

Vestibulære/labyrintsansen (hovedbalancesansen) er en sans der befinder sig i det indre øre. Når børnene denne sans kan de mærke om han/hun er ved at miste balancen- inden barnet gør det. Den stimuleres bla. ved: Rulle, trille, koldbøtter osv.

Taktilsansen/følesansen er den sans der bliver aktiveret ved berøring. Børnene mærker forskel på kulde, varme og forskellige former. Den er også vigtig for god balance, så barnet kan udføre præcise bevægelser. Den stimuleres bla. ved at hoppe fra et underlag til en andet.

Kinæstesisansen/muskel-led sansen har til opgave at fortælle barnet om kroppens stilling her og nu uden synets hjælp. Barnet lærer kroppens formåen og rækkevidde. Den stimuleres bla. ved at kravle, hoppe lave aktiviteter hvor kroppen placeres i forskellige stillinger.

 

Vi glæder os til at komme igang.

Hilsen

Vuggestue Personalet

Opslagstavle...

 •  Opslagstavleikon

  Velkommen tilbage til mange børn og forældre.

  De fleste børn er tilbage fra deres ferie, enkelte holder ferie et par uger endnu.

  I løbet af sommeren har vi sagt farvel til alle Svalerne, som nu er startet i skole. De nye Svaler bliver klappet op på fredag, så det bliver en hel fest dag, rigtig mange glæder sig .

  I vuggestuen har vi sagt velkommen til Ingrid, Ellen , Niels og August .

  I børnehaven er der også startet nye børn ; Fuundeer, Otto , Lavand og Prince.

  Sommeren har  budt på forskelligt slags vejr og ikke så mange børn. Vi har fået ryddet op forskellige steder og hygget med børnene der har været her. Børnehavebørnene og Michael har  bygget en lille bro over åen, som er blevet indviet :-)

  I vuggestuen har vi fået fældet to store træer, de var  rådne. Nyt hegn er sat op ind til Villa Rosa og i løbet af efteråret bliver sandkassen lavet mindre.

  Jeg håber at I alle har modtaget vores invitation til vores årlige sommerfest. For jer der er gengangere, vil I se at konceptet er lavet lidt om.  I må meget gerne aflevere "slippen" så vi kan se hvor mange vi bliver.

  Fra i næste uge begynder vi på vores ugeplaner igen, så der kan I følge med igen.

  Nogle af personalerne fra børnehaven har ferie endnu og først i starten af september er vi alle på plads igen.  Vi bruger lidt vikar og hjælper hinanden med at få det til at hænge sammen.

  På personalets vegne, Netti

   

  10-08-2016