BørneIntra v2.14

Seneste nyhed...

LÆREPLANSTEMA KROP OG BEVÆGELSE I VUGGESTUEN

I de næste 4 måneder (1/6-31/9) arbejder vi med KROP & BEVÆGELSE, med undtagelse af Juli måned og lidt af August, hvor vi har sommerferie.

Vi har valgt at arbejde med grovmotorikken. Hvorfor er det så vigtigt at styrke børns motorik? Børn erobrer verden gennem krop og bevægelse. De har brug for at der bliver stillet tid og rammer for at udvikle motorisk færdigheder. Det skaber trivsel i form af fysisk, psykisk og social sundhed og fremmer børns indlæringsparathed.

Vi har fået noget materiale som er et samarbejde mellem Danmarks idrætsforbund, Nordea-fonden og KFUMs idrætsforbund, som vi vil benytte i perioden.

HVORDAN: Vi vil både arbejde på tværs af stuerne og stuevis. Arbejdet på tværs vil være 4 onsdage i Juni, hvor vi går på boldbanen, og skiftes til at lave aktiviteter til alle. Efter sommerferien er afholdt, vil vi træne og afholde et børne OL, som vil kulminere med en OL dag med aktiviteter og præmier.

Vores målsætning skal være glæde ved bevægelse og kundskab til kroppen og kropsdele. Vi vil bruge et ord som GUF som står for:

G - GLÆDE

U - UDFORDRINGER

F - FÆLLESSKAB

Vi glæder os rigtig meget til at komme igang. Vi vil til sidst evaluere vores arbejde.

Sommerhilsner fra

Grævlingerne & Ræveungerne

Opslagstavle...

 •  Opslagstavleikon

  SOMMEREN STÅR LIGE FOR DØREN.

  Hold da op sikken en start vi har haft på vores sommer, vi kan bestemt ikke klage. I begge huse nyder  alle børn det gode vejr og vi kan godt se at shorts og kjoler er kommet frem på alle de huller som børnene får på knæ og arme. Jeg har lige bestilt ekstra plaster hos Falck, vi var simpelthen ved at udgå!

  Sol politikken har i Skovkanten er at vi sørger for at smørre jers børn ind efter frokost, så fremt vi er ude.  Midt på dagen hvor solen er værst sørger vi for skygge med parasoller og solsejl eller også er vi indenfor og lege. Den bedste beskyttelse er solhatte og løst tøj som dækker arme og ben. I skal huske at smørre jers bøn ind i solcreme om morgenen.

   

  Begge huse har lige taget hul på nyt lærerplanstema omkring Krop og bevægelse. Dette tema kommer til at vare frem til 1 September.  Vuggestuen laver krop og bevægelse på stuerne og på tværs af stuerne og slutter af med et mini OL i August . I børnehaven kommer meget af krop og bevægelse til at foregå udenfor med rytmik, motorik baner og i skoven. I kan følge med på intra under jeres børns stuer.

   

  Lige om lidt siger vi farvel til Svalerne de kommende skolebørn. De stopper i løbet af sommeren og skal starte på FO og i skole. Held og lykke til alle jer. Det er nu altid lidt vedmodigt at skulle sige farvel til dem alle sammen, så i dene tid kommer vi tit til at snakke om dengang da de var små, dengang de lavede dette og dengang de sagde sådan... heldigvis står nye forældre og børn klar til at indtage Skovkanten. Nogle er allerede startet mens en del starter i juli og i august.

   

  Annette kommer "hjem" til Skovkanten igen fra 1 Juli af. Annette har været udlånt i et års tid til Elverhøjen i Græsted. Vi glæder os alle til at få  Annette kommer igen.

   

  Som I nok kan se har vi fået nogle nye skilte på vores huse. Det er Heidi der har tegnet dem og det er Marius og Lineeas forældre der har hjulpet med at få dem lavet og sat op. I løbet af sommeren kommer der også to figurer op og hænge på børnehavems endegavl, så alle i området ikke er i tvivl om at her ligger en inst. Figuerne er tegnet af Annette N , de er skået ud af Daniel (lea og Livas far), malet af Janne ( Marius og Linneas mor ) og af Irene ( Mathias og Aleaxader). Mange mange tak for jeres hjælp.

   

  I sommerferien i uge 28, 29, 30 og 31 åbner og lukker vi i vuggestuen. Mellem 8 og 9 vil børnehave børnene og deres voksne gå i børenhaven og være det indtil omkring frugt tid, herefter vil de komme tilbage til vuggestuen. Der vil være en vuggestue og en børenhave voksen der åbner og det samme som lukker. Vi glæder os til at skulle være sammen igen som personalegruppe, det er jo ikke så tit vi ser hinadnen i hverdagen.

  Personalet  er allerede gået i gang med  at holde ferie  og  personalets ferie strækker sig helt frem til 1 september.

   

  Til sidst er det bare at ønske jer en rigtig dejlig sommer.

  Annette og Netti

  06-06-2016
 •  Opslagstavleikon

  FRUGTORDNING

   

  Idag er der hængt sedler ud til jer alle omkring vores frugtordning i Skovkanten. Frugtordningen er forældrestyret, og den dækker lækker frugt til jeres børn formiddag og eftermiddag i vuggestuen og dækker frugt om eftermiddagen i børnehaven.

  Det koster 5o kr pr barn pr mdr.

  Hvis I har spørgsmål til ordningen, kan I henvende jer til Liva og Leas far Daniel.

  06-06-2016